BULT INFÖR METAL PÅ BRUKET

"Metal på bruket" är en ny metalfestival som går av stapeln till helgen, 23-24 maj, på Sockerbruket Arena i Göteborg. Totalt 11 band kommer att spela och jag passade på att få ett litet försnack med 4 av dem:

THE RESISTANCE, CRUCIFIED BARBARA, BULT & PSYCHOBREW

Först ut, BULT...


1. Berätta kort vilka ni är och vilken tid ni spelar på festivalen? 

Vi är Bult och har funnits sen 2008, ett göteborgsband som spelar mycket svängig dödsmetall med progressiva inslag. Ni kan kolla in oss kl 20.15 på lördag! 

 2. Detta är en ny festival, vad har ni för förhoppningar om att den blir bra och kanske tar fäste och återkommer? 

Det är klockrent med en liten till festival på vårkanten. Bra tillfälle när folk börjar bli festivalsugna inför sommaren. Vi är också positivt överraskade över priset, folk har råd att gå på det här och det är ändå en del starka band. Nu när inte heller Metaltown blir av så är det ju perfekt läge att köra något sådant här. 

 3. Vad tycker ni om mixen av band? 

En bra mix tycker vi. Bra uppdelat med rock/hårdrock en dag och mer metal nästa dag för de som vill välja. Alla möjligheter finns. Det är kul att det även är ett renodlat tjejband med genom Crucified Barbara och att det är blandat med manliga och kvinnliga musiker även i en del andra band. 

 4. Hur laddar ni själva upp för att bidra till att det blir en grym festival? 

Repar som fan, tighta som as och ger allt. Sedan är det riktigt kul att få spela med ett band som the Resistance som vi själva är fans av. Det gör att man tänder till extra. 

 5. Om ni fick välja EN musiker att gästspela/sjunga med er på en låt, oavsett musiktyp, vem skulle det bli? 

Åh det finns ju hur många som helst när man börjar tänka efter. Vi kan väl försöka samsas om några då.. Vad sägs om Tomas Haake på trummor (Meshuggah), Brent Hinds (Mastodon) eller varför inte ta in Peter Dolving (The Haunted) på sång kanske!

  /  Permalink  /