THE RESISTANCE PEPPADE FÖR GRYMT GIG PÅ 'METAL PÅ BRUKET'

Jesper & Claudio från the Resistance passar på att ta en paus från inspelningen på Top Floor Studios för intervjun - Jakob Herrmann passar på att ta en power nap..

1. Berätta kort vilka ni är och vilken tid ni spelar på festivalen?

Vi är The Resistance och vi bildades 2011. Just nu tar vi en paus från arbetet med inspelning av vår nya EP här på Top Floor Studios för att göra denna intervju. Vårt gig ser ni på lördag kl 23.30. 

 2. Detta är en ny festival, vad har ni för förhoppningar om att den blir bra och kanske tar fäste och återkommer? 

Förhoppningsvis! Om det blir bra uppslutning så finns det ju chans för det. Det återstår ju att se, det är väl som vilken annan festival som helst, att de har sina barnsjukdomar i början. Läget för festivalen är ju bra och det är en kul idé! 

 3. Vad tycker ni om mixen av band? 

Vi har ärligt talat lite dålig koll på vilka band som spelar förutom Crucified Barbara, Ammotrack och Jaggernaut. Vi tycker absolut man ska kolla in Jaggernaut som är Wojtek Lisickis (tidigare Lost Horizon, Luciferion) nya gäng och där levereras alltid kvalité, oavsett vad det än är för konstellationer! Sedan kommer vi också gå och kolla på Crucified Barbara på fredagen. 

 4. Hur laddar ni själva upp för att bidra till att det blir en grym festival? 

Jesper:
Vi ska absolut göra ett bra gig och vi laddar upp automatiskt bara genom att få träffas igen. Halva bandet bor ju i Stockholm och vi ses inte så ofta, mer eller mindre bara när vi spelar ihop. Och då har vi så jäkla kul! Dessutom ska det bli extra kul att det är alla vi fem som står på scen tillsammans, vilket i sig ger extra pepp! Vi har ju haft lite strul med avhopp pga sjukdom och lite annat på tidigare gig, så att få träffas och spela alla fem blir grymt och vi kan garantera en bra spelning. Vår lägsta nivå är extremt hög! 
Claudio:
Personligen ska jag även att ladda upp hos mamma och pappa som bor i närheten. Någon picnic nere vid vattnet på Röda sten och så kan Alfonso, mammas och pappas sköldpadda, få hänga med också! Annars är ju bara en sådan sak som att få hänga med bandet en hel dag och sedan avsluta det med gig är fantastiskt.

5. Om ni fick välja EN musiker att gästspela/sjunga med er på en låt, oavsett musiktyp, vem skulle det bli? 

Då svarar vi för varandra om det är ok, så ser vi hur det går!

Jesper: Utan tvekan så blir det Steve Harris för Claudio. 

Claudio: Absolut, absolut. Steve Harris, Iron Maiden, helt klart! Nu är det ju inte i Jespers tycke utan mer i mitt, men jag hade kastat på Jesper Adrian Smith för han är min favoritgitarrist. Vi håller oss till Maiden rätt ofta när vi snackar musik.. 

Jesper: Och det brukar sluta i en diskussion om "har Iron Maiden gjort en dålig låt"? Jag säger ja, "Invaders". 

Claudio: Nej! "Invaaaadeers…" (Sjungandes, skribentens anmärkning). Skitbra låt, sluta nu för fan! Det finns ingen dålig låt. 

Jesper: Om jag själv skulle kasta in någon på scen, om valet får vara död eller levande, så skulle jag nog välja Curt Cobain.

  /  Permalink  /